Saimaanmuikku ui meidän kaikkien iloksi saimaalaisten toimijoiden tuotteisiin, palveluihin ja viestintään. Muikku liittää tekijät yhteiseen muikkuparveen, jonka tavoitteena on tehdä seudustamme kiinnostava ja houkutteleva niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.


 

Mikä on Saimaanmuikku?

Saimaanmuikku on designbrändi, jonka avulla jokainen meistä voi osaltaan olla rakentamassa yhteistä saimaalaista identiteettiä, mielenkiintoista ja värikästä mainekuvaa. Ainutlaatuinen konsepti on saimaalaisen pienyrittäjän kehittämä idea Saimaan seudun identiteetin rakentamisesta uniikilla tavalla alueen kuntien, toimijoiden ja erityisesti yrittäjien yhteistyön voimalla. Idea on saanut vahvan kannatuksen laajalla rintamalla koko Saimaan seudulla ja nyt se alkaa näkyä mitä moninaisimmissa tilanteissa.

Me sanomme muikku.

Mitä etua Saimaanmuikku tuo kumppaneille?

Ainutlaatuinen konsepti on saimaalaisen yrityksen ideoima tapa tehdä alueelle yhtenäinen brändi, johon kaikki toimijat voivat liittyä mukaan. Koskaan aiemmin ei alueellista imagoa ja brändiä ole lähdetty rakentamaan yritysten ja toimijoiden avoimella yhteistyöllä. Nyt meillä saimaalaisilla tekijöillä on tähän ainutlaatuinen mahdollisuus. Uuden toimintatavan ansiosta kumppanit saavat mahdollisuuden selkeisiin kustannussäästöihin ja uusiin tapoihin näkyä. Näin tuotteiden ja palveluiden kysyntä saa uutta kipinää. 

Designbrändi viestii kaikkien mukanaolijoiden korkeasta laadusta. Laaja näkyvyys lisää kysyntää yritysten tuotteille ja palveluille. Yksittäisiä tuotteita voidaan yhdistää tuotepaketeiksi, joissa jokainen toimija voi saada laajaakin huomiota ja lisämyyntiä tuotteilleen. Vahva brändi-ilme tarjoaa myös julkishallinnon toimijoille uusia yhteistyön mahdollisuuksia ja tuo selkeitä kustannussäästöjä, kun kaikki voivat toiminnassaan käyttää yhteisellä ilmeellä brändättyjä materiaaleja esimerkiksi messuilla.

Yksinkertaisesta ja ainutlaatuisesta ideasta hyötyvät kaikki. Onnistuessaan se tuo reilusti lisää työtä ja tulosta kaikille kumppaneille. Siksi toivomme mukaan kaikkia saimaalaisia toimijoita.

Tervetuloa mukaan Saimaanmuikun valloittavalle matkalle!